MUSICOTERÀPIA PRENATAL
Musicoteràpia per embarassades


La musicoteràpia prenatal ajuda a la dona a tenir una altre visió del seu embaràs, diferent de la que hagi pogut tenir fins ara. L’embaràs suposa uns canvis molt importants per la dona a nivell emocional, físic, mental i espiritual, i la musicoteràpia prenatal s’encarrega d’equilibrar aquestes quatres esferes de l’embaràs, donant eines a les mares perquè l’embaràs, el part i la criança es puguin viure d’una manera més favorable.

 

Com es poden treballar els canvis emocionals que genera l'embaràs? La musicoteràpia prenatal possibilita treballar amb les emocions gràcies al vincle de la música amb les emocions i a la gran sensibilitat que mostren les dones en aquesta etapa de la vida.

A partir del quart mes de gestació, el nadó ja capta els sons. Primer els interiors, els que són produïts pel cos de la mare, i després els exteriors. També rep informació a partir del canal de les emocions que envia la mare escoltant diverses músiques. Per això, si s’escolta diverses vegades una mateixa música, en un context de relaxació o d’escolta, aquesta música començarà a tenir un significat pel nadó. Un cop ha nascut, quan sent aquesta mateixa melodia, la reconeixerà i li produirà l’estat emocional que tenia quan estava al ventre de la seva mare.

Els objectius que es pretenen assolir amb la musicoteràpia prenatal són l'estimulació i enfortiment del vincle entre la mare/pare i el nadó, així com millorar la qualitat de l’embaràs i el part, augmentar la qualitat de vida del nadó i desenvolupar l’autocontrol sobre la sensopercepció del dolor. Concretament, les sessions de musicoteràpia prenatal permetran compartir amb la parella sensacions gratificants en l’embaràs, desenvolupar el vincle en l’etapa prenatal, prevenir i detectar conflictes o patologies vinculars durant el procés terapèutic, detectar precoçment problemes auditius fetals, gaudir de l’embaràs i promoure un clima emocional adequat per la gestació, reduir el nivell d’ansietat, i desenvolupar una actitud positiva i sense por per al moment de donar a llum.

S’ofereixen tres modalitats de sessions d’acord a les necessitats i disponibilitats de cada embarassada, amb flexibilitat per donar servei a tothom interessat:


- Sessions individuals formades per mares embarassades o parelles que estan esperant un fill (a qualsevol setmana de gestació).

- Taller de mares (màxim 3 mares embarassades).


Les sessions de musicoteràpia prenatal es fan en horari de matins, o bé a les tardes a partir de les 19h. Si esteu interessats, poseu-vos en contacte amb nosaltres al 645.011.487 o a info@centreauca.com